Sposób przygotowania

Cebule obieramy kroimy w drobną kostkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Paprykę czyścimy i kroimy w kostkę .Cebulę smażymy na oleju.Dodajemy mięso mielone ,marchewkę ,rozgnieciony gożdzik ,i smażymy Dodajemy łyżkę przecieru pomidorowego i śmietanę .Dusimy razem na małym ogniu.Dodajemy pokrojoną paprykę .Doprawiamy farsz sola ,pieprzem i bazylią .Studzimy i dodajemy połowę startego sera żółtego.Rurki makaronu obgotowujemy w osolonej wodzie odcedzamy i studzimy .Napełniamy farszem.Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.Do rondelka wlewamy bulion dodajemy pozostały przecier pomidorowy i gotujemy chwilę by sos zgęstniał .Przyprawiamy do smaku.Polewamy rurki sosem i posypujemy pozostałym startym żółtym serem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200* C i zapiekamy 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    A ja mam rurki i sobie jutro zrobię:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    bardzo lubię :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !