Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z mięsem i papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo - woło 40 dag
cebula 1
marchewka 1
olej 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
bulion 250 ml
przecier pomidorowy 4 łyżki
papryka czerwona 1
żółty ser 15 dag
sól
pieprz
Goździki całe Prymat
Bazylia suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z mięsem i papryką

Cebule obieramy kroimy w drobną kostkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Paprykę czyścimy i kroimy w kostkę .Cebulę smażymy na oleju.Dodajemy mięso mielone ,marchewkę ,rozgnieciony gożdzik ,i smażymy Dodajemy łyżkę przecieru pomidorowego i śmietanę .Dusimy razem na małym ogniu.Dodajemy pokrojoną paprykę .Doprawiamy farsz sola ,pieprzem i bazylią .Studzimy i dodajemy połowę startego sera żółtego.Rurki makaronu obgotowujemy w osolonej wodzie odcedzamy i studzimy .Napełniamy farszem.Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.Do rondelka wlewamy bulion dodajemy pozostały przecier pomidorowy i gotujemy chwilę by sos zgęstniał .Przyprawiamy do smaku.Polewamy rurki sosem i posypujemy pozostałym startym żółtym serem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200* C i zapiekamy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.02.2014 07:40
bardzo lubię
m1monika 09.09.2012 15:30
bardzo lubię :-)
Dorota59 25.06.2012 19:06
pyszności
wojr63 15.05.2012 20:06
świetne
ben-ka 30.11.2010 20:43
A ja mam rurki i sobie jutro zrobię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak