Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg koperkowy smażony na maśle :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pstrąga ( bez skóry ) 2 szt
usiekany koperek 2 łyżki
sól - szczypta
sok z cytryny 4 łyżki
masło 4 łyżki
olej słonecznikowy 2 łyżka
mąka 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg koperkowy smażony na maśle :

Filety z pstrąga posolić , popieprzyć , posypać koprem i skropić sokiem z cytryny . Zostawić na 30 minut .Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju.

Podawać z sosem koperkowo-winogronowym do ryb .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 01.02.2012 17:17
mniam
Marcela 12.07.2011 19:45
mmm...wygląda wyśmienicie
anja3107 01.12.2010 08:27
bardzo lubię pstrąga
iwa643 01.12.2010 07:24
robie i lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak