Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poświąteczny ,, piętrus „:

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab pieczony 4 plasterki
ziemniaki 4 szt
masło 1 łyżka
mleko 3 łyżki
sól - do smaku
sok z cytryny 1 łyżeczka
korniszony 2 szt
sos - (od schabu)
kapusta czerwona 8 duszona

Przepis i sposób przygotowania na: Poświąteczny ,, piętrus „:

Pomysł na zrobienie czegoś innego z tego co mamy .
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić .Zrobić puree z masłem i mlekiem .W foremce do zapiekanek ułożyć 2 plastry schabu , na nich po 2 łyżki puree ziemniaczanego, polać każdy 2 łyżkami sosu .Nałożyć po 2 łyżki duszonej kapusty. Przykryć pozostałymi kawałkami schabu .Na to znów puree ziemniaczane .
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić zapiekankę i zapiekać przez 15 minut.
W tym czasie podgrzać na małej patelence pozostałą kapustę .Skropić lekko sokiem z cytryny by nie straciła koloru. Po wyjęciu zapiekanki z piekarnika położyć kapustę na każdą porcję , a na wierzch dekorację z korniszonów .
Sos podawać osobno .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 29.06.2011 23:15
fajny ten piętrusik
Agnieszka172 01.12.2010 12:46
fajny pomysł
bietka 01.12.2010 08:20
ciekawa kompozycja:)
suzana 30.11.2010 20:09
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak