Sposób przygotowania

Galaretkę owocową rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody. Odstawić do zastygnięcia. Budyń ugotować na mleku osłodzonym połową cukru, ostudzić. Masło utrzeć z resztą cukru i żółtkami. Nadal ucierając, dodawać ostudzony budyń. Wymieszać krem z pianą ubitą z białek i podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej galaretkę pokrojoną w kostkę. Dużą blaszkę lub tortownicę wyłożyć biszkoptami, rozsmarować na nich krem kakaowy. Ułożyć druga warstwę biszkoptów i wyłożyć na nie krem z galaretką. Na wierzch dać resztę biszkoptów i polać rozpuszczona czekoladą.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mariolka1

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    myślę że jest smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !