Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczna rybka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg dowolna
cebula biała 4-5 szt.
sól, pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
mąka pszenna do obtaczania
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtaczania
jajko 2 szt.
Zalewa:
ocet 1 szklanka
woda 3 szklanki
oliwa 1 szklanka
przecier pomidorowy 1 mały w puszce
sól 2 łyżeczki
cukier kryształ 3 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 szt.
cebula biała 2 szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 7-8 kulek
Ziele angielskie całe Prymat 6-8 kulek

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna rybka

Dzień wcześniej kroję ryby na mniejsze kawałki, przesypuję solą, pieprzem i przyprawą Kucharek lub vegetą. Przekładam pokrojoną w plastry cebulą. Na następny dzień rozgrzewam na patelni oliwę, rybkę obtaczam najpierw w mące, później jajku i bułce tartej. Smażę na złoty kolor. Przekłądam do naczynia. Cebulę z zalewy kroję w plastry wrzucam do garnka z pozostałymi skłądnikami, przegotowuję. Jeszcze ciepłą zalewą zalewam wcześniej upieczone rybki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 28.04.2012 18:58
SUPER RYBKA
mirosława4 14.03.2011 14:39
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak