Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana pod liśćmi szpinaku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1
świeży szpinak 4 garsci
jajko 2
żółty ser 100 g
czosnek 1 zabek
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.
sok z cytryny
ziarna sezamu 3 lyzki
jogurt naturalny 250 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana pod liśćmi szpinaku

Filety rybne oplukac, osuszyc recznikiem papierowym i skropic sokiem z cytryny. Posypac sola i pieprzem. Ulozyc filety w naczyniu zaroodpornym. Czosnek obrac i przecisnac przez praske. Liscie szpinaku umyc, osuszyc, mozna poodcinac ogonki. W 150ml cieplej wody, rozpuscic lyzke vegety i wylac na rybe. Cebule obrac i pokroic na cieniutkie piórka, lekko posypac cukrem. Liscie szpinaku ulozyc na cebuli. Jaja rozbeltac, wymieszac z jogurtem, sola, pieprzem, papryka slodka i zmiazdzonym zabkiem czosnku, wylac na szpinak. Wierzch zapiekanki posypac ziarnami sezamu. Wstawic do nagrzanego piekarnika i zapiekac 30-35 minut w 180 stopniach. Na 5-10 minut przed zakonczeniem pieczenia, wyjac zapiekanke, na wierzch polozyc pokrojony w plastry zólty ser i zapiec do lekkiego zbrazowienia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 08.09.2013 05:08
może być smaczna!
Justyna70 28.12.2010 19:43
fantastyczne danie!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak