Sposób przygotowania

Filety rybne oplukac, osuszyc recznikiem papierowym i skropic sokiem z cytryny. Posypac sola i pieprzem. Ulozyc filety w naczyniu zaroodpornym. Czosnek obrac i przecisnac przez praske. Liscie szpinaku umyc, osuszyc, mozna poodcinac ogonki. W 150ml cieplej wody, rozpuscic lyzke vegety i wylac na rybe. Cebule obrac i pokroic na cieniutkie piórka, lekko posypac cukrem. Liscie szpinaku ulozyc na cebuli. Jaja rozbeltac, wymieszac z jogurtem, sola, pieprzem, papryka slodka i zmiazdzonym zabkiem czosnku, wylac na szpinak. Wierzch zapiekanki posypac ziarnami sezamu. Wstawic do nagrzanego piekarnika i zapiekac 30-35 minut w 180 stopniach. Na 5-10 minut przed zakonczeniem pieczenia, wyjac zapiekanke, na wierzch polozyc pokrojony w plastry zólty ser i zapiec do lekkiego zbrazowienia

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    fantastyczne danie!!
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    może być smaczna!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !