Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Daktyle w winie marsala

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

daktyle 500 g
laska cynamonu 1 szt
cukier 1 łyżka
listki mięty kilka
prażone orzeszki pinii kilka
wino 500 (marsala)

Przepis i sposób przygotowania na: Daktyle w winie marsala

daktyle kroimy wzdłuż, wyjmujemy pestkę i wkładamy do miseczki. Wlewamy marsalę do garnka i podgrzewamy z cynamonem, cukrem, syropem imbirowym i listkami mięty. Daktyle zalewamy płynem i pozostawiamy do schłodzenia. Przed podaniem dekorujemy orzeszkami piniowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 18.05.2012 23:17
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak