Sposób przygotowania

Dodatkowo:
Mieszanka kokosowa lub owoce kandyzowane 250 g
Czekolada 50 g
Masło 1 łyżka
Masło do wysmarowania blaszki
Bułka tarta do posypania foremki

Ciasto: czekoladę zetrzeć na drobnej tarce. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać po jednym jajku- ucierając. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sól, czekoladę i orzechy.
Ciasto bakaliowe: blaszkę posmarować masłem i posypać bułką tartą. Do foremki włożyć 1/3 masy, a następnie ok. 2/3 mieszanki kokosowej i resztę ciasta. Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni. Czekoladę rozpuścić z masłem i pędzelkiem posmarować wierzch oraz boki ciasta. Na ciepłą polewę wyłożyć pozostałą mieszankę kokosową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !