Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka kurczaka z mango

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4
mango 1
kus-kus 150g
ocet winny 3łyżki
Kminek mielony Prymat 1łyżeczka
musztarda 2łyżki
miód 2łyżki
oliwa 2łyżki
dżem malinowy 1łyżka
cebula dymka ze szczypiorkiem 2
mięta liście kilka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: udka kurczaka z mango

Udka oczyścić,posolić.Połączyć w naczyniu miód,musztardę,dżem.Nasmarować udka,włożyć do naczynia żaroodpornego nasmarowanego oliwą.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180stopniC na 35min.Obrać mango,pokroić w cienkie kawałki.Kminek wymieszać z octem i zanurzyć mango w kwaśnym sosie.Na 10min przed wyjęciem mięsa z piekarnika,zagotować wodę i wrzątkiem zalać kuskus.Kaszę wymieszać z mango,octem,miętą, i posiekaną dymką,rozłożyć na talerzach.Położyć udka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak