Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak z rożna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczak 1 cały
sól do smaku
papryka mielona
czosnek 1 ząbek
Czosnek suszony Prymat
przyprawa do grila
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak z rożna

kurczak dokładnie umyć i usunąć resztki wnętrzności. Natrzec z wszystkich stron czosnkiem, resztę wrzucić do środka kurczaka. Przyprawić ze wszystkich stron przyprawami. Związać razem udka i skrzydełka, żeby nie latały we wszystkie strony podczas glilowania. Nabić mięso na ruszti włożyć do opikacza rożnowego. Piec ok. godziny (małego, wiekszego piec dłużej). Mozna podawać w całości, można też mięso pokroic na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak