Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z jabłkiem i cynamonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 główki
cebulka 0,5 sztuki
cynamon, cukier, sól do smaku
marchew 1 sztuka
jabłko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z jabłkiem i cynamonem

Pół średniej wielkości kapusty pekińskiej poszatkować, posolić i odstawić żeby zmiękła. Marchewkę i jabłko obrać ze skórki, zetrzeć na tarce na grubych otworach. Pół cebulki pokroić w kostkę. Tak przygotowane warzywa połączyć, dosypać soli, cukru, szczyptę cynamonu. Dodać dwie łyżki oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 05.12.2010 16:55
cieżko byłoby mnie oderwac od tego dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak