Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś ze szparagami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 600g
olej 3łyżki
szparagi zielone pęczek
filet z łososia 4kawałki
pomidory koktajlowe (czerwone) 100g
sok z cytryny 2łyżki
bazylia świeża garść
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś ze szparagami

Ziemniaki obrać,pokroić na ćwiartki.Rozgrzać piekarnik do 200stopni.Do dużego naczynia żaroodpornego wlać olej,podgrzać,wrzucić ziemniaki.Piec je przez ok.20min.,od czasu do czasu obracając.Dorzucić szparagi bez końcówek,piec przez kolejne 15min.Łososia umyć,osuszyć,oprószyć solą i pieprzem,umyć pomidorki.Włożyć rybę i pomidory do ziemniaków i szparagów,skropić sokiem z cytryny,piec przez 15min.Posypać liśćmi bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak