Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchwiowo-serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1/2 kg
pietruszka 1 sztuka
serek topiony 10 dag
bulion warzywny 1 litr
kminek Prymat 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
sól do smaku
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchwiowo-serowa

Marchew i pietruszkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, podsmażyć 5 min. na rozgrzanym oleju. Podsmażone warzywa przełożyć do garnka, zalać bulionem dodać kminek, posolić i gotować 15 min., aż marchew będzie miękka. Dołożyć serek, gotować kilka min. na małym ogniu, aż się rozpuści. Posypać świeżą zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak