Sposób przygotowania

Mięso pokroić w nieduże kawałki, posolić i po[pieprzyć, obrumienić na tłuszczu na patelni. Cebule posiekać i włożyć do rondla, dodać masło i podlać 1 łyżka wody i dusić, aż się zeszkli. Włożyć do cebuli obrumienione mięso i zalać woda, aż mięso będzie przykryte. Dusić na małym ogniu. Pieczarki umyć i poszatkować,dodać do mięsa. Dusić tak długo, aż mięso będzie miękkie. Wymieszać 1 łyżkę mąki ze śmietaną, wlać do potrawy i zagotować.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    uwielbiam takie gulasze
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    no pyszny ten gulasz..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię taki gulasz...
  • 0
    original
    Opublikowano

    plocia

    jeszcze nie robiłam, ale czas wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ma-pl

    ale mi apetytu narobiłaś teraz :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !