Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 40 dag
pieczarki 30 dag
cebula biała 1 szt
masło 1 łyżka
śmietana 12-procentowa 1/2 szkl
mąka 1 łyżka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarkami

Mięso pokroić w nieduże kawałki, posolić i po[pieprzyć, obrumienić na tłuszczu na patelni. Cebule posiekać i włożyć do rondla, dodać masło i podlać 1 łyżka wody i dusić, aż się zeszkli. Włożyć do cebuli obrumienione mięso i zalać woda, aż mięso będzie przykryte. Dusić na małym ogniu. Pieczarki umyć i poszatkować,dodać do mięsa. Dusić tak długo, aż mięso będzie miękkie. Wymieszać 1 łyżkę mąki ze śmietaną, wlać do potrawy i zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ma-pl 09.08.2011 23:10
ale mi apetytu narobiłaś teraz :D
plocia 18.07.2011 23:24
jeszcze nie robiłam, ale czas wypróbować
ziutula
ziutula 06.07.2011 23:42
lubię taki gulasz...
maciek7 25.02.2011 20:53
pycha
Agnieszka172 27.01.2011 20:00
no pyszny ten gulasz..
Justyna73 01.12.2010 12:01
uwielbiam takie gulasze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak