Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwono-żółte szaszłyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 2
ZALEWA CZERWONA:
koncentrat pomidorowy 2łyżki
oliwa 4łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1łyżka
sól
pieprz
cukier szczypta
ZALEWA ŻÓŁTA:
oliwa 3łyżki
ząbki czosnku posiekane 2
curry 2łyżeczki
pieprz 1/2łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: czerwono-żółte szaszłyki

W dwóch miskach wymieszać składniki na zalewy.mięso opłukać,pokroić w cienkie,długie paski.Połowę mięsa włożyć do czerwonej zalewy,połowę do żółtej.Wymieszać,chłodzić w 20min.Zamarynowane mięso nadziać na patyczki do szaszłyków.Zapiekać na blasze 25 min w temp.200stopniC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak