Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w powidłach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1/2 kg
powidła śliwkowe 1 szt
przyprawa do gyrosa 3 łyżki
cebula 3 szt
olej do smażenia
jajko 2 szt
ketchup 1/2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w powidłach

Pierś pokroić w cienkie paski obtoczyć w przyprawie do gyrosa odstawic na 2 godz. Następnie obtoczyc w jajku i bułce i podsmażyć. Cebule pokrojoną w plastry zeszklić na patelni dodać ketchup i powidła śliwkowe gdy sie poddusi dodać do mięsa i podusić jeszcze chwilę razem.
Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 30.01.2013 21:22
ekstra
eli82 06.02.2012 16:04
pomysłowe
Anna169Hosz 07.10.2011 12:24
Zapowiada się smacznie.
Natalia40 19.06.2011 12:20
ciekawa propozycja
ewa19a 14.05.2011 12:51
pyszny obiadek
Tomasz17 03.04.2011 11:37
fajna propozycja
Danuta8 18.01.2011 13:59
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak