Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 40 dag
marchew ugotowana 1
korzeń pietruszki ugotowany 1
kukurydza konserwowa o.5 puszki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1
bulion 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z kurczaka

Żelatynę rozpuścic w zimnym rosole , wstawic na gaz i ugotowac . Mięso pozostałe z rosołu odrac i poukładac w trzech głębokich talerzach. Marchewkę i pietruszkę pokroic w drobną kostkę i dołączyc do mięsa. Kukurydze z puszki wsypac na talerz tak około 2 łyżek. Ugotowanym rosołem zalac zawartośc talerzy i pozostawic do wystudzenia . Gdy będzie chłodny wstawiamy do lodówki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.10.2013 09:29
smaczna jest taka galaretka
Bernadeta1 12.03.2013 14:19
dawno nie robiłam a bardzo lubię
barbara11561 08.12.2011 09:43
też ją bardzo lubię:)
AGNIESZKA144 08.11.2011 18:17
smaczne
jeta72 13.09.2011 18:11
smakowite;)
Pacia 06.08.2011 11:59
kurczakowa galaretka to jedno z najlepszych dań na wszelkiego rodzaju rodzinnych imprezach. Zawsze czekam na tatar i galaretkę:) Lubię ją polaną odrobinką octu i do tego chlebek-pycha:)
Mariposas 02.01.2011 14:32
PYCHA :)
ben-ka 30.11.2010 20:41
A ja lubię taka kurczakową jest delikatna jak muślinek:)
pacpaw 30.11.2010 19:23
jednak chyba preferuję z wieprzowinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak