Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścic w zimnym rosole , wstawic na gaz i ugotowac . Mięso pozostałe z rosołu odrac i poukładac w trzech głębokich talerzach. Marchewkę i pietruszkę pokroic w drobną kostkę i dołączyc do mięsa. Kukurydze z puszki wsypac na talerz tak około 2 łyżek. Ugotowanym rosołem zalac zawartośc talerzy i pozostawic do wystudzenia . Gdy będzie chłodny wstawiamy do lodówki .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jednak chyba preferuję z wieprzowinki
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    A ja lubię taka kurczakową jest delikatna jak muślinek:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    PYCHA :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pacia

    kurczakowa galaretka to jedno z najlepszych dań na wszelkiego rodzaju rodzinnych imprezach. Zawsze czekam na tatar i galaretkę:) Lubię ją polaną odrobinką octu i do tego chlebek-pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smakowite;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też ją bardzo lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    dawno nie robiłam a bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna jest taka galaretka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !