Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ochazuke nad Odrą ( Buniowe ):

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okoń mały 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
kawałek selera 1 szt
biała część pora 0,5 szt
kawałek ogórka 5 cm
rzodkiewka 4 szt
pokrojony drobno szczypiorek 2 łyżki ( biała część od cebulki )
makaron z zupek chińskich -lub 1 garstka
mielony kolorowy pieprz - do smaku
sos sojowy - do smaku
sól - do smaku
pokrojony w pół plasterki por 0,5 łyżki
herbata jaśminowa 0,5 szklanki
łosoś 1 stek
karpia dzwonka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ochazuke nad Odrą ( Buniowe ):

Ryby filetować . Czyste mięso odłożyć a z reszty i warzyw ze szczyptą soli zrobić wywar ( gotować na małym gazie ok 45 minut ).
Ugotować makaron - odcedzić.
Przecedzić wywar .Wlać przecedzoną herbatę .Włożyć podzielone na kawałki filety rybne . Gotować 15 minut. Doprawić wywar sosem sojowym i pieprzem.
Podawać wkładając do miseczki porcje makaronu , nalać zupę z kawałkami ryb .Dodawać pokrojony w cienkie słupki ogórek ze skórką , utarta na tarce jarzynowej ( grube oczka ) rzodkiewkę , szczypior ,por, powycinaną ozdobnie marchew z wywaru .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 06.06.2012 23:41
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak