Sposób przygotowania

Zrobić marynatę mieszając : sok z mandarynek, cytryny, 1/3 szklanki oleju, cukru, skórki mandarynkowej , sosu sojowego . Zalać nią ryby i zostawić na godzinę w lodówce .Wyjąć ryby z marynaty . Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Osolić , posypać pieprzem , oprószyć mąką .
Rozgrzać na patelni olej z masłem ( raczej sporo- fladry dobrze sie smażą jak są w oleju zanurzone ) .Wkładać rybę na mocno rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron .

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyszna rybka, jak zwykle u Ciebie!
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyszna rybka, jak zwykle u Ciebie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo zachęca do jedzenia:)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !