Sposób przygotowania

Z przesianej przez sitko mąki, jednego jajka, szczypty soli i pół szklanki przegotowanej wody zagnieć ciasto. Zostaw pod przykryciem na pół godziny.
Cebulę obierz i poszatkuj. Olej rozgrzej na patelni. Najpierw zeszklij cebulę, potem podsmaż mocno rozdrobnione mięso mielone. Kiedy farsz już będzie gotowy dodaj do niego pieprz, sól i wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj i wytnij szklanką kółka, w które zawiniesz farsz. Pierogi zagnieć tak, aby nadzienie nie wyleciało w trakcie gotowania.
Pierogi wrzuć do gotującej się wody. Od momentu wypłynięcia gotuj jeszcze 3 minuty.

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !