Sposób przygotowania

cukier ubić z żółtkami i solą do białości.dodać rozdrobniony tłuszcz i starannie rozetrzeć,nadal mieszając stopniowo dodawać mąkę,na konieć ciasto wyrobić ręką,włożyć na 15min.do lodówki,krem:ubić 3 jajka z łyżką cukru pudru i olejkiem cytrynowym,dodać mleko i śmietanę dokładnie wymieszać,winogrona umyć obrać z gałązek,wylepić ciastem dno i boki formy na cieście ułożyć owoce i wylać na nie krem,piec w temp.170st.ok.40min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    mmmniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    nie jest grzechem pokusić się na niego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !