Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

arbuzowy śmietanowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 3/4 szkl.
mąka 3/4 szkl.
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
olejek śmietankowy
tłuszcz do formy
masa
śmietana 30% 1 l
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 szt.
arbuz 0,6 kg
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: arbuzowy śmietanowiec

oddzielić żółtka,białka ubić,pod koniec stopniomo dodawać cukier,żółtka nadal lekko ubijając,delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia wylać do wysmarowanej formy i piec ok.20min.w temp.170st.zimny biszkopt nasączyć wodą z kilkoma kroplami olejku śmietankowego,jedną galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl.wody przestudzić,śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym pod koniec wlać tężejącą galaretkę,delikatnie wymieszać,wylać na biszkopt i wstawić do lodówki na 0,5godz.drugą galaretkęprzygotować w/g opisu no opak.arbuza obrać wyjąć pestki pokroić w kostkę i ułożyć na cieście zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.11.2013 08:05
ciekawy przepis
Motorek 23.10.2011 18:14
pycha
Ewa111 04.03.2011 13:23
ciasta z arbuzem nigdy nie jadłam
RenataZ-et 19.02.2011 13:12
Super przepis
Tomek16 04.12.2010 12:23
warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak