Sposób przygotowania

oddzielić żółtka,białka ubić,pod koniec stopniomo dodawać cukier,żółtka nadal lekko ubijając,delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia wylać do wysmarowanej formy i piec ok.20min.w temp.170st.zimny biszkopt nasączyć wodą z kilkoma kroplami olejku śmietankowego,jedną galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl.wody przestudzić,śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym pod koniec wlać tężejącą galaretkę,delikatnie wymieszać,wylać na biszkopt i wstawić do lodówki na 0,5godz.drugą galaretkęprzygotować w/g opisu no opak.arbuza obrać wyjąć pestki pokroić w kostkę i ułożyć na cieście zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    warto spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciasta z arbuzem nigdy nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !