Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik wiśniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały płatki 5 dkg
czekolada mleczna 150 g.
płatki kukurydziane 8 dkg
wiśnie 1 kg
cukier 1 szkl.
mąka ziemniaczana 2 łyżki
śmietana 30% 1 szt.
jogurt naturalny 1 mały
cukier waniliowy 1 szt.
bita śmietana 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: torcik wiśniowy

migdały uprażyć na patelni bez tłuszczu,czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,płatki kukurydziane rozdrobnić wałkiem,wymieszać z migdałami i czekoladą z masy uformować małe kulki(kilka)i ułożyć na talerzu a resztę wylepić na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę i kulki włożyć do lodówki na 30min.wiśnie wydrylować kilka odłożyć do dekoracji i ugotować je z cukrem ok.10min.mąkę rozrobić z małą ilością wody wlać do owoców i mieszać aż zgęstnieje,ostudzić i ułożyć na cieście,chłodzić godzinę,zimną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem śmietanfixa i cukrem waniliowym,dodać jogurt i jeszcze chwilę ubijać,tort wyjąć z formy,ozdobić ubitą śmietaną,kulkami i wiśniami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 24.09.2013 21:14
Dla mnie super
caralajna 29.01.2013 08:44
fajny, bez pieczenia, nie spotkałam się z takim przepisem jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak