Przepis i sposób przygotowania na: Karp w czerwonej marynacie :
Obetrzeć filety z marynaty. Oprószyć mąką . Rozgrzać na patelni olej i smażyć karpia na rumiano z obu stron . W ostatniej fazie smażenia dodać masło i 3 łyżeczki marynaty.
olej | - do smzenia |
sos sojowy | 2 lyzki |
sos chili czosnkowy | 2 lyzeczki |
miód | 0,5 lyzeczki |
mąka | - do oproszenia |
masło | 1 lyzka |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 0,5 lyzeczki |
ketchup | 0,3 szklanki |
karp | 4 filet |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: