Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kura nadziewana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura 2kg
bułka czerstwa 1 i 1/2
mleko 2/3szkl
natka pietruszki pęczek
jajko 2
sól 1łyżeczka
smalec 1łyżka
wątróbka z kury
cukier 1łyżeczka
mąka ziemniaczana 1łyżka
olej 1łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kura nadziewana

Wytrybić kurę,odciąć skrzydła w pierwszym stawie.Bułki namoczyć w mleku.Natkę grubo posiekać.Do naczynia włożyć natkę,żółtka,namoczone i lekko odciśnięte bułki,sól,smalec i posiekaną wątróbkę.Wsypać cukier i mąkę ziemniaczaną,wymieszać.Ubić białka na sztywną pianę,wmieszać do farszu.Masą napełnić kurę,spiąć wole i jamę brzuszną wykałaczkami.Posmarować po wierzchu olejem,piec ok.40min w temp.200stopniC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 16.07.2011 18:30
Lubię kury nadziewane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak