Sposób przygotowania

Migdały obieramy ze skóry i mielimy.Czekoladę zetrzyj na tarce jarzynowej z dużymi oczkami.Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na gładka masę .Migdały i czekoladę łączymy z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia.Domieszaj do maślanego kremu .Dodaj ubitą piane z białek i delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do formy z kominkiem ,wstaw do nagrzanego piekarnika do 200* C i piecz 1 godzinę ,Smarujemy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami lub dekorujemy owocami

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    musi być smaczna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    lubi? ciasta czekoladowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ale bym zjadła :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !