Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borowiki w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1-2 szt
masło 2-3 łyzki
śmietana 2-3 łyzki
mąka 1 łyzka
sól, pieprz do smaku
borowiki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Borowiki w śmietanie

Borowiki oczyścić, odciąć kapelusze, dokładnie umyć i pokroić w paski.Cebulkę pokroić w kostkę i razem z grzybami usmażyć na rozgrzanym masełku. Ze śmietany i mąki przygotować sos, którym podprawimy grzyby. Doprawić do smaku przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.10.2013 10:55
bardzo lubię takie grzybki :)
kuklik 27.05.2013 18:59
pyszności///
bernadetta2 14.04.2011 10:58
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak