Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto budyniowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,70 ml
cukier 4 łyżki
mąka, 1/2 kg
cukier 0,5 szkl
żółtka 5 szt
margaryna 1 kost
proszek do pieczenia 2 łyżki
kakao 2 łyżki
dżem porzeczkowy 1 słoik
budyń śmietankowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowe

Na stolnicę wysypać mąkę, proszek do pieczenia, dodać żółtka, 0,5 szkl cukru i pokrojoną na kawałki margarynę. Zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części.
Do jednej części dodać kakao, wyrobić.
Wysmarować tłuszczem blachę. Na blachę wyłożyć ciasto kakaowe, na ciasto wyłożyć ugotowane gorące budynie. Na budyń położyć dżem porzeczkowy i ciasto białe starte na tarce. Wstawić do piekarnika i piec 35 minut w 175 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 24.07.2011 10:17
pyszne
Elżbieta17 12.12.2010 15:07
smaczne!
Misiabe 30.11.2010 11:57
ciekawe ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak