Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka duszona

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 30 dag
pieczarki 40 dag
wino czerwone wytrawne 80 ml
olej sezamowy 6 łyżek
cebula 1 sztuka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka duszona

Pieczarki kroimy w plasterki , cebulę w piórka. Wątróbkę pokroić na porcje , namoczyć w mleku . Następnie osuszyć. Rozgrzać olej , obsmażyć wątróbkę , dolać wino dodać pieczarki z cebulą. Dusić do miękkości.Doprawić do smaku solą , pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata77 03.06.2011 13:14
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak