Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wstążki ze szparagami w pesto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ząbki czosnku 2
parmezan 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Wstążki ze szparagami w pesto

- Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu.
- Umyte szparagi, od których odcinamy stwardniałe końcówki, gotujemy al dente na parze.
- W moździerzu ucieramy 2 ząbki czosnku ze szczyptą soli. Dodajemy umyte i osuszone liście pietruszki, starty parmezan oraz stopniowo oliwę, aby uzyskać gęsty, grudkowaty sos. Pesto przekładamy do miski.
- Gorący makaron dodajemy do pesto, delikatnie mieszamy. Dekorujemy główkami zielonych szparagów oraz płatami parmezanu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.10.2011 10:00
pycha
treonina 31.08.2011 15:11
bomba
anecia04 23.11.2010 09:36
dziękuję
Aleksandra45 23.11.2010 09:10
ślicznie wygląda!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak