Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi podsmażane ze śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierogi 0,5 kg
śmietana 12% 1
sól do smaku
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi podsmażane ze śmietaną

Jeśli masz swojskie pierogi, które na przykład zostały Ci z obiadu albo kupne mrożone pierogi, ten przepis jest właśnie dla Ciebie!

Podsmaż pierogi z obu stron na patelni z rozgrzanym uprzednio olejem. Ściągnij je z patelni, dopiero wtedy, kiedy nabiorą złocistej barwy.

Śmietanę wymieszaj, nałóż na talerz i dodaj do niej szczyptę soli.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak