Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa \"Taniocha\"

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 300 gr
śmietana 12% 200 ml
przyprawa do zapiekanek 1 opakowanie
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól do smaku
ser żółty 150 (tarty)
ryż 200 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa \"Taniocha\"

W naczyniu żaroodpornym nasypać warstwę ryżu i posypać ją żółtym serem. Na ser dać kolejna warstwę ryżu, oprószyć ją ziołami prowansalskimi, ułożyć pokrojone w plasterki parówki. Śmietanę wymieszać z \"pomysłem na...\" i połową zrobionego sosu zalać parówki. Dać koleją warstwę ryżu, sera. Dosolić i popieprzyć do smaku. doprawić ziołami prowansalskimi i zalać drugą połową śmietany. Zapiekać w temperaturze 190 stopni około 25 minut. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 30.09.2012 17:45
świetna na "ciężkie czasy"
Ewelina38 29.05.2012 21:53
świetny pomysł, takiej jeszcze nie jadłam ale zapewne mi posmakuje ponieważ uwielbiam ryż
Aneta2604 19.05.2012 23:41
ciekawe
jeanette_v 15.05.2012 11:46
Bardzo smaczna!.
tomek18 07.12.2011 10:44
super
Mariusz10 24.06.2011 21:55
fajny pomysł
SmacznaPyza 29.03.2011 10:15
dokładnie tak - w takich daniach można wykorzystać jakieś resztki z lodówki i zrobić właściwie coś z niczego
ilka_86 17.02.2011 20:51
najlepsze są takie szybkie, proste dania:))
matii6 07.12.2010 18:18
ciekawa ta zapiekanka
MAR3STA 30.11.2010 11:08
świetny pomysł do ulubionych!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak