Sposób przygotowania

Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju. Gdy cebula nabierze złocistej barwy, dodaj pokrojone na małe kawałki mięso wieprzowe. Podsmażone mięso z cebulą przełóż do brytfanki, dodaj trochę wody i duś pod przykryciem, aż mięso stanie się zupełnie mięciutkie.
Paprykę umyj, usuń ze środka pestki i pokrój na małe paseczki. Podsmaż ją na małej patelni i również dodaj do brytfanki. Gulasz zagęść śmietaną, dodaj przyprawy do smaku.
Kaszę ugotuj zgodnie ze wskazówkami znajdującymi się na opakowaniu. Ugotowaną kaszę polej gulaszem. Potrawa najlepiej smakuje podawana z ogórkiem kiszonym.

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !