Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza 1 opakowanie
mięso wieprzowe bez kości 0,5 kg
papryka czerwona 1
śmietana 12% 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1
olej do smażenia 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kaszą

Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju. Gdy cebula nabierze złocistej barwy, dodaj pokrojone na małe kawałki mięso wieprzowe. Podsmażone mięso z cebulą przełóż do brytfanki, dodaj trochę wody i duś pod przykryciem, aż mięso stanie się zupełnie mięciutkie.
Paprykę umyj, usuń ze środka pestki i pokrój na małe paseczki. Podsmaż ją na małej patelni i również dodaj do brytfanki. Gulasz zagęść śmietaną, dodaj przyprawy do smaku.
Kaszę ugotuj zgodnie ze wskazówkami znajdującymi się na opakowaniu. Ugotowaną kaszę polej gulaszem. Potrawa najlepiej smakuje podawana z ogórkiem kiszonym.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak