Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól, pieprz
roztarty czosnek 2 ząbki
wieprzowina 600 g
natka pietruszki 1 łyżka
tłuszcz 50 g
cebula 50 g
ryż 200 g (sparzony wrzątkiem)
koncentrat pomidorowy 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z ryżem

Mięso pokroić na kawałki, obsmażyć na patelni na tłuszczu z cebulą, przełożyć do rondla, zalać wrzącą wodą i gotować. Ryż osączyć.
Gdy mięso będzie na wpół miękkie, dodać czosnek i koncentrat pomidorowy, wsypać ryż i dodać tyle wody, aby nie było za dużo
wywaru. Przyprawić solą i pieprzem. Wstawić na 30min. do piekarnika. Przed podaniem posypać pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 26.04.2012 00:25
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak