Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane sznycle z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
szynka gotowana 4 szt
plastry żółtego sera 4 szt
mąka 1 łyżka
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane sznycle z kurczaka

Umyte i osuszone piesi z kurczaka podzielić na 4 porcje, lekko rozbić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, posypać solą. Na każdym ułożyć plasterek szynki i sera, zwinac lub złożyć w pół., spiąć wykałaczką, obtoczyć w mące, smażyć na mocno rozgrzanym oleju, z obu stron, dodać masło i jeszcze trochę dusić pod przykryciem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 20.06.2012 10:19
mniam;)
aacaac 26.09.2011 09:16
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak