Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa Zapiekanka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 puszka
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
brokuły 1/2 główki
kalafior 1/4 główki
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa Zapiekanka

Fasolę czerwoną odsączyć z zalewy, marchewkę, pietruszkę obrać i pokroić w talarki. Paprykę umyć, wyczyścić i pokroić w paski. Cebulkę w talarki. Brytfankę wysmarować tłuszczem i przesypać warzywa pokrojone. Do 1/4 szklanki wody dodać 1/2 kostkę rosołową wymieszać aż się rozpuści. Zalać warzywa. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 30 min. Wierzch można posypać żółtym serem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak