Sposób przygotowania

Z mleka 2% oraz 1 szklanki wody, jajek, mąki i mąki sojowej, łyżki cukru i szczypty soli - zrobić ciasto na naleśniki. Ma mieć konsystencje gęstej śmietany. Usmażyć naleśniki. Z mleka 3,5 % zrobić kremy budyniowe. Ugotować budyń karmelowy- gęsty- na połowie mleka, które piszę na opakowani. Przy końcu gotowania dodać 125 gr masła i razem zmiksować. Ułożyć naleśnik na półmisku, nalać kremu na grubość 1 do 2 cm i przykryć kolejnym naleśnikiem. Czynność powtarzać dopóki nie skończy się krem. Następnie zrobić warstwę z kakaem- posypać na naleśnik i przykryć następnym. Z połowy mleka ugotować budyń waniliowy i podobnie jak w przypadku karmelowego zmiksować go z masłem. Lekko schłodzić. Dokładać kolejne naleśniki i smarować kremem waniliowym, co jakiś czas robić warstwy z kakaem. Na koniec roztopić czekoladę mleczna w kapieli wodnej i oblać tort z wierzchu. Udekorować plasterkami banana.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mniam, mniam taki obiadek to coś wspaniałego
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajne, podoba mi się
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Super!
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !