Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w Panierce

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki mrożone 20 dag
jajko 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w Panierce

Kupujemy około 20 dag mrożonych gotowanych krewetek. Odstawiamy na około 20 min aby doszły do siebie. W głębokim talerzu bełtamy jajko, dodajemy do smaku pieprz, kucharek, czosnek granulowany. Maczamy w nim krewetki a następbnie obtaczamy w bułce tartek. Krewetki obtaczamy 2 razy w panierce. Smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron. Można podawać z sosem czosnkowym. Naprawdę pycha !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 21.09.2011 22:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak