Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z pomarańczy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z pomarańczy 2,5 szklanki
likier cytrynowy 3 łyżki
listki melisy
Żelatyna wieprzowa Prymat
sok grejpfrutowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z pomarańczy

Żelatynę moczymy w soku grejpfrutowym w miseczce .Gdy napęcznieje rozpuszczamy nad para dobrze mieszamy.łączymy z sokiem pomarańczowym oraz likierem cytrynowym.
Tężejącą galaretkę przelewamy do 4 pucharków .Wstawiamy do lodówki na 4 godziny .po tym czasie wykładamy na półmisek ,ozdabiamy bita śmietana i ozdabiamy listkiem melisy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 28.10.2013 15:48
fajne danie
zdzislawa2 09.03.2012 12:00
pyszna
manaika 31.01.2012 22:59
ciekawe
Mirka-Ludomila 01.04.2011 07:58
pycha
Gosia32
Gosia32 24.02.2011 09:37
fajne
SmacznaPyza 16.12.2010 12:54
smakowitości :-)
edyta44 30.11.2010 10:15
lubie takie galaretki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak