Sposób przygotowania

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i pokrojone w ćwiartki wkładamy do słoików. Żelatynę mieszamy z 0,5 litrem wody. Drugie pół litra wraz z cukrem, octem, solą, cebulą i czosnkiem zagotowujemy i chwilkę gotujemy na małym ogniu. Wyjmujemy cebulę i czosnek, które kroimy i dokładamy do słoików wraz z liściem, zielem angielskim, pieprzem oraz gorczycą. Zalewę mieszamy z rozpuszczoną żelatyną i zalewamy słoiki. Pasteryzować od3 do 5 minut, następnie włożyć słoiki na 2-3 dni do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ten przepis to dla mnie nowość !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Też nie znałam tego sposobu, podoba mi się !
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    przepis wypróbowałam, jest genialny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajne, muszę zrobić!
  • 1
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    robię podobnie, pomidorki są super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !