Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory w galarecie wg Teściowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 kg
woda 1 litr
cukier 4 łyżki
ocet 10 % 4 łyżki
sól 1 łyżka
cebula 1
czosnek ząbki 2
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory w galarecie wg Teściowej

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i pokrojone w ćwiartki wkładamy do słoików. Żelatynę mieszamy z 0,5 litrem wody. Drugie pół litra wraz z cukrem, octem, solą, cebulą i czosnkiem zagotowujemy i chwilkę gotujemy na małym ogniu. Wyjmujemy cebulę i czosnek, które kroimy i dokładamy do słoików wraz z liściem, zielem angielskim, pieprzem oraz gorczycą. Zalewę mieszamy z rozpuszczoną żelatyną i zalewamy słoiki. Pasteryzować od3 do 5 minut, następnie włożyć słoiki na 2-3 dni do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 25.07.2011 16:51
robię podobnie, pomidorki są super
Koper 30.04.2011 23:45
fajne, muszę zrobić!
MAR3STA 03.12.2010 10:23
przepis wypróbowałam, jest genialny!
Grażyna13 30.11.2010 10:41
Też nie znałam tego sposobu, podoba mi się !
ben-ka 30.11.2010 10:26
Ten przepis to dla mnie nowość !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak