Sposób przygotowania

- Kaszę wsypujemy do miski, zalewamy wrzącym bulionem, odstawiamy na 5 minut. Rozdrabniamy widelcem.
- Jogurt mieszamy z umytym i posiekanym koperkiem oraz startym na drobnych oczkach obranym ogórkiem zielonym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy i doprawiamy.
- Jogurt dodajemy do kaszy kuskus i starannie mieszamy.
- Sałatkę podajemy na posiekanym koperku, formując na dużej łyżce masę, delikatnie dociskamy i ,,zdejmujemy\" z łyżki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    chyba jednak trudno to nazwać sałatką... zresztą kus-kus jest tradycją arabską, nie grecką ! Greckości to chyba tylko z nazwy nadaje mu jogurt \"grecki\" ...
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    nazwa taka, bowiem w jej składzie są tzatziki
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    Dziękuję i pozdrawiam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Uwielbiam greckie smaki :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    uwielbiam sałatki,muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    ciekawa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    ciekawe jak smakuje,muszę wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !