Sposób przygotowania

2 mleka skondensowane wstawić do garnka, zalać wodą powyżej wysokości puszek. Gotować na małym ogniu przez ok. 3 godziny. Po zagotowaniu mleko pozostawić w puszce do całkowitego ostygnięcia (w żadnym wypadku nie wolno otwierać gorących puszek - grozi poparzeniem ). Po ostygnięciu mleko przełożyć z puszek do miski, wymieszać trzepaczką lub rozmiksować. Dolać mleko niesłodzone i słodzone. Porządnie wymieszać. Ciągle mieszając dolewać stopniowo spirytus. Przelać do butelek, szczelnie zakręcając. Likier jest gotowy do spożycia od momentu przyrządzenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    to musi być dobre :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    MNIAM,MNIAM
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    o to pewnie jest smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !