Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka z pigwy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
cukier 1 kg
spirytus spoż. 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka z pigwy

Owoce pigwy po oczyszczeniu z nasion pokroić na mniejsze cząstki i zaspać cukrem. Odstawić na 10 dni. Po tym czasie zlać powstały syrop i połączyć go ze spirytusem. Rozlać do butelek i zostawić w spokoju na co najmniej 3 miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 11.06.2011 13:22
Sam hoduję w ogródku pigwy
Elżbieta18 14.11.2010 21:33
Pyszne
IlonaAlbertos 12.10.2010 15:25
Uwielbiam wszelkiego rodzaju nalewki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak