Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola z ziołami i kurczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 25dag
ząbki czosnku 4
olej 4łyżki
filet z kurczaka pojedynczy
Rozmaryn suszony Prymat szczypta
pomidory suszone 6
przyprawa do zup 3łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: fasola z ziołami i kurczakiem

Fasolę zalać na noc wodą.Odcedzić,zalać świeżą wodą,gotować,aż będzie miękka.Odcedzić.2 ząbki czosnku obrać,rozgnieść nożem.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju,wrzucić czosnek,smażyć ok.1 min.Włożyć osączoną fasolę,posolić,oprószyć oregano i papryką.Smażyć 5min,mieszając.Odstawić.Ostatnie 2 ząbki czosnku obrać,pokroić w cienkie plasterki.Mięso pokroić w cienkie paski,włożyć do naczynia,posypać plasterkami czosnku,oprószyć solą,pieprzem i rozmarynem.Skropić przyprawą.Odstawić na 30min.Paski kurczaka usmażyć na 2 ostatnich łyżkach oleju,dodać suszone pomidory,wymieszać z fasolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak