Sposób przygotowania

Fasolę zalać na noc wodą.Odcedzić,zalać świeżą wodą,gotować,aż będzie miękka.Odcedzić.2 ząbki czosnku obrać,rozgnieść nożem.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju,wrzucić czosnek,smażyć ok.1 min.Włożyć osączoną fasolę,posolić,oprószyć oregano i papryką.Smażyć 5min,mieszając.Odstawić.Ostatnie 2 ząbki czosnku obrać,pokroić w cienkie plasterki.Mięso pokroić w cienkie paski,włożyć do naczynia,posypać plasterkami czosnku,oprószyć solą,pieprzem i rozmarynem.Skropić przyprawą.Odstawić na 30min.Paski kurczaka usmażyć na 2 ostatnich łyżkach oleju,dodać suszone pomidory,wymieszać z fasolą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !