Sposób przygotowania

mięso pokroić i poddusić z warzywami kabaczek lub cukinię umyć i obrać ze skóry przekroić na połowę wydrążyć i pokroić w kostkę,drobno pokrojoną cebulę zeszklić dodać kabaczki lub cukinię lekko podsmażyć,przełożyć do wywaru podduszone mięso wyjąć z wywaru i lekko przyrumienić na patelni,dodać do kabaczka gotować pod przykryciem,lecz nie rozgotować,kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w kostkę,dodać do potrawy następnie dodaćdrobno pokrojone pomidory lub koncentrat pomidorowy,przyprawić do smaku,zagęścić zasmażką z mąki i tłuszczu posypac sporą ilością zieleniny,podawać z pieczywem.Bigos bardzo smakuje po dodaniu kilku przysmażonych pieczarek.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !