Sposób przygotowania

obrać ziemniaki i podzielić na trzy części:jedną ugotować a pozostałe zetrzeć i odsączyć sok ugotowane ziemniaki zemleć zrobic ciasto jak na pyzy mieszając ziemniaki surowe z ugotowanymi ,przed przygotowaniem ciasta zrobić nadzienie udusić kapustę z mięsem,odparować,wystudzić i zemleć w maszynce,dodać podsmażoną cebulę przyprawić do smaku,podzielić ciasto na części i uformować paluszki rozłożyć na każdym uformowane w kulkę nadzienie i szczelnie zawinąć można je obtoczyć w mące,ugotować w osolonej wodzie,podawać okraszone skwarkami z dodatkiem surówki,możemy odgrzewać w wodzie lub zawinąć w cienki plaster słoniny ułożyć w prodiżu lub naczyniu żaroodpornym i podpiec w piekarniku

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przepyszny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne danie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !